Logo do repositório
  • Página Inicial(current)
  • Buscar
    Por Data de PublicaçãoPor AutorPor TítuloPor Assunto
  • Tutoriais
  • Documentos
  • Sobre o RI
  • Eventos
    Repositório Institucional da UFRN: 15 anos de conexão com o conhecimento
  • Padrão
  • Amarelo
  • Azul
  • Verde
  • English
  • Português do Brasil
Entrar

SIGAA

  1. Início
  2. Pesquisar por Autor

Navegando por Autor "Bautista, Danielle Amorim"

Filtrar resultados informando as primeiras letras
Agora exibindo 1 - 1 de 1
  • Resultados por página
  • Opções de Ordenação
  • Nenhuma Miniatura disponível
    Artigo
    Ethnonutrition
    (Ethnobiology and Conservation, 2021) Jacob, Michelle Cristine Medeiros; Teixeira, Carla Djaine; Bautista, Danielle Amorim; Ramos, Vanessa Almeida Nogueira; https://orcid.org/0000-0002-4881-7285
    Ethnonutrition, also known as nutritional anthropology and cultural nutrition, is a discipline that studies the diets of different peoples and cultures using a socio-ecological approach. Research in ethnonutrition analyzes the effect of cultural variables in nutritional outcomes under the following topics: (i) sociocultural processes, (ii) social epidemiology, (iii) idea systems, (iv) gene-culture coevolution, (v) food biodiversity. By addressing the cultural bias to which diets are embedded, ethnonutrition science sheds light on how nutrition can (i) promote diets that can contribute to the well-being of people of different cultures, (ii) while protecting all forms of life, and (iii) ensuring the sustainability of the planet.
Repositório Institucional - UFRN Campus Universitário Lagoa NovaCEP 59078-970 Caixa postal 1524 Natal/RN - BrasilUniversidade Federal do Rio Grande do Norte© Copyright 2025. Todos os direitos reservados.
Contato+55 (84) 3342-2260 - R232Setor de Repositórios Digitaisrepositorio@bczm.ufrn.br
DSpaceIBICT
OasisBR
LAReferencia
Customizado pela CAT - BCZM